Jeste li počeli da razmišljate o svom venčanju? Razmislite koja sva pitanja treba da postavite svom ugostitelju, ali ne zaboravite ni koju hranu želite da poslužite gostima. Ako ste rezervisali mesto za venčanje i želite posebnu vrstu hrane za svoje zvanice onda je neophodno da rezervišete ketering za svadbe.
Odabir i rezervacija sopstvenog keteringa za venčanje trebalo bi da bude zabavno iskustvo, jer ko ne voli da priča o hrani i da isproba različite ukuse. Ali ako želite kanapee na švedskom stolu ili nekoliko stolova prepunih hranom za posluženje, onda treba dobro razmisliti o količini hrane koju treba poručiti. Dobro odredite koliko porcija će vam biti potrebno i koliki budžet vam je neophodan, inače sve može brzo postati stresno.
Da bismo vam pomogli u pripremi svadbenog menija i pronašli odgovarajuću ponudu, odgovorili smo na najčešće postavljana pitanja o keteringu za svadbe.
Kako rezervisati ugostitelja za venčanje?
Pre svega, vredi pogledati ponudu dobavljača ugostiteljstva za venčanje i proveriti mogućnosti. U ovom slučaju dostupni su švedski sto, roštilj ili je moguće angažovati formalne ugostitelje.
Takođe je poželjno proveriti spisak preporučenih ugostitelja koji su ranije radili u tom restoranu, jer je uvek dobro znati šta prethodni parovi preporučuju i zgodno je ako ugostitelji koje odaberete već poznaju uređenje mesta.
Nakon što ste suzili ugostitelja koji vam se sviđa, kontaktirajte ih i zatražite da dogovorite neformalni razgovor. Početne konsultacije su besplatne i nude vam priliku da podelite svoje ideje i stvari koje morate imati sa ugostiteljem. Ugostitelj vam tada može reći šta je moguće i ponuditi neke ideje na koje možda niste mislili.
Kada budete zadovoljni izabranim ugostiteljom, svoj datum možete osigurati depozitom. Upamtite, uvek proverite da li je ugostitelj dostupan na dan vašeg venčanja pre nego što rezervišete konsultaciju kako biste izbegli veliko razočarenje.
Gde organizovati venčanje?
Neki prostori za venčanja zahtevaju da koristite njihov ugostiteljski tim, dok će vam neki omogućiti izbor. Neki prostori nemaju ugostiteljski tim na licu mesta, ali imaju partnerstvo sa lokalnom ugostiteljskom kompanijom koja zahteva od parova da ih koriste prilikom rezervisanja mesta, a neki jednostavno nude listu odobrenih dobavljača ugostiteljstva.
Postoji i mnogo mesta na kojima se može proslaviti svadbeni dan, posebno mesta za venčanja na otvorenom ili u okviru ugostiteljskih objekata.
Šta još treba pitati svog ugostitelja za venčanje?
Svaki par i njihovi zahtevi su različiti, ali sledeća pitanja će i te kako biti od koristi. Neka od pitanja su:
- Da li je ugostitelj slobodan na datum mog venčanja i ima li neke druge obaveze tog dana?
- Da li je meni uvek isti ili se nudi uslugu po želji mladenaca?
- Može li da se pogleda ogledni meni?
- Koja su najpopularnija jela?
- Da li se naplaćuje masovna naknada ili se plaćaju troškovi po osobi?
- Imaju li slike hrane?
- Da li se ranije već sarađivalo sa izabranim restoranom i kakva su iskustva ugostitelja?
- Da li postoji mogućnost besplatne degustaciju hrane?
- Kada je neophodno prijaviti konačan broj gostiju, a kada treba saopštiti konačnu odluku o meniju?
- Koji su dezerti u ponudi?
- Da li su u ponudi paketi određenih pića?
Obavezno treba pitati da li ketering za svadbe podrazumeva i dečiji meni i kakva je politika otkazivanja.